Pirmųjų kūrybinių dirbtuvių su Lazdynų gyventojais rezultatai („Vėtrungės“ aikštė ir pėsčiųjų alėja)

2024-04-11

lazdynai kurybines dirbtuves id vilnius

Balandžio 3 d. Lazdynuose įvyko pirmosios kūrybinės dirbtuvės su gyventojais dėl „Vėtrungės“ aikštės ir pėsčiųjų alėjos pokyčių. Susitikimo tikslas buvo surinkti gyventojų idėjas ir lūkesčius šių viešųjų erdvių atnaujinimo projektui, kurį Vilniaus m. savivaldybės užsakymu rengia UAB „ID Vilnius“, kartu su VŠĮ „Vilniaus miesto parkai“.

Susitikimas prasidėjo nuo pasivaikščiojimo po alėją ir „Vėtrungės“ aikštę, o sugrįžę į patalpas pratęsėme diskusijas ir visas kilusias mintis užfiksavome raštu. Tam, kad tolimesniems darbams surinktume kuo daugiau įvairiapusiškos informacijos iš gyventojų, pasiūlėme dalyviams diskusijas vesti prie trijų teminių stalų:

1. Vertybių stalas buvo skirtas sužinoti, kas dalyviams labiausiai rūpi šiose erdvėse, kokias jų savybes būtina išsaugoti ir puoselėti.
2. Kliūčių stalas buvo skirtas identifikuoti pagrindines teritorijos problemas ir iššūkius, kurių sprendimus stengsimės įtraukti į projektą.
3. Galimybių stalas buvo skirtas užfiksuoti visas gyventojų vizijas ir idėjas, kaip aikštė ir alėja galėtų keistis ateityje.

Dėkojame į susitikimą gausiai susirinkusiems lazdyniečiams už skirtą laiką, konstruktyvias pastabas ir kūrybiškus pasiūlymus! Visas per susitikimą išsakytas mintis apibendrinome šiame leidinyje.

Pirmojo susitikimo metu surinkta medžiaga taps aikštės ir alėjos atnaujinimo projekto pagrindu. Per tris savaites iki antrojo susitikimo specialistai išanalizuos sukauptą informaciją, įvertins pasiūlymus ir paruoš pirminę aikštės ir erdvės sutvarkymo koncepciją. Koncepcija susidarys iš trumpojo ir ilgojo laikotarpio sprendimų – dalį nesudėtingų darbų bus galima atlikti jau šiemet, tačiau dalies rimtesnių pokyčių teks palaukti ilgiau.

Kviečiame į koncepcijos pristatymą balandžio 24 d. 17:30 val. Vilniaus Lazdynų mokykloje (Žėručio g. 4, kab. 004, 1 aukštas).

Ketinančių dalyvauti maloniai prašome registruotis: https://forms.office.com/e/HYvN8Vbnpm 

Jeigu turite klausimų arba idėjų dėl alėjos ir aikštės atnaujinimo, kreipkitės dalyvavimas@idvilnius.lt